БФС организира семинар посветен на правилата за лицензиране на клубовете

Стават ясни някои от промените, които настъпват

Българският футболен съюз организира двудневен семинар, който е посветен на правилата и изискванията за лицензиране на професионалните клубове в националното първенство и турнирите на УЕФА. От публикуваното в сайта на БФС съобщение стават ясни някои от промените, които настъпват. От футболната централа също така информират какво предложение е било отправено от Левски.

Цялото съобщение:
На сбирката в София участие взеха представители на професионалните клубове от „А“ група, които получиха документи за лицензиране и бяха запознати с промените, касаещи лицензионната процедура за следващият сезон.

На срещата с изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, юристът Владимир Рангелов, финансовият експерт Илияна Цветкова и отговорника по сигурността към БФС Димитър Христов, бяха разгледани и коментирани правните и административни критерии, сроковете за лицензиране, финансовите изисквания и срокове за подаване на документЕдна от основните промени в сравнение с досегашните критерии за лицензиране е изискването за това всеки клуб да гарантира прилагането на образователна програма на тема „почтеност и интегритет“ (като част от кампанията на УЕФА за борба с манипулирането на футболни срещи). Другото ново изискване е свързано, с назначаването на отговорник за връзка с хората в неравностойно положение.

От новия сезон на лицензираните клубове ще бъде провеждан задължителен „финансов мониторинг“, като отчетни дати от него са определени 30 юни и 30 септември на календарната година.

По предложение на представителите на ПФК Левски беше дискутирана възможността за създаване на дигитална база данни, отнасяща се до документацията на всеки футболен клуб, участник в лицензионната процедура.