Закопчаха собственик на еротични барове, предлагал "консумация"

Крими

01-02-2016, 16:22

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Петима охранители на заведенията също са задържани за сводничество

ГДБОП и столични криминалисти арестуваха собственик на еротични барове и 5-има охранители за сводничество, предаде "24часа". Специализираната прокуратура им е повдигнала обвинения. От лятото на 2014 г. групата е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане. Иван Цветанов, управител на нощни барове в София, и останалите четирима от групата Алиман Байрам, Иван Дюлгеров, Мартин Пелтеков и Петър Черкезов, които са охранители в същите заведения предлагали на клиентите си и сексуални услуги в помещения на нощните клубове и на адреси на клиенти. Изяснено е, че обичайната цена била 100 лв., като половината от нея оставала за момичето, предоставящо сексуални услуги. Парите се събирали от охранителите и предавали на И.Ц., той от своя страна ги разпределял сред участниците.


В процеса на работата по случая в качеството на свидетели са разпитани над 30 души, а пред съдия от Специализирания наказателен съд - шестима. При разследването са установени и множество жертви на организираната група. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност продължава.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на И.Ц. и А.Б. е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За тях е поискана мярка за неотклонение "задържане под стража" от Специализирания наказателен съд. На останалите участници в групата е наложена "парична гаранция".