Ще решават за операция на пострадала край Крива паланка

Животът

04-02-2016, 10:47

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петима тежко ранени при катастрофа на наш автобус край Крива паланка (обновена)

Нямаше паника, всеки се опитваше да помогне на някого, разказва психолог - пътник от обърнатия автобус

Седем от пострадалите при катастрофата на български автобус в Македония остават за лечение в "Пирогов". Това съобщи говорителят на лечебното заведение Мария Пойразова. "Общо 12 пострадали при катастрофата в Македония преминаха през спешното отделение на Пирогов. Шест от тях докараха линейки на спешна помощ. От всички прегледани и подробно изследвани пациенти, седем остават за лечение в болницата. Най-сериозно е състоянието на 60-годишната жена, която е настанена в неврохирургията на Пирогов. Днес лекарите правят доуточняващи изследвания и ще преценят дали се налага и оперативно лечение. Останалите са приети за лечение, за наблюдение, някои от тях са за оперативни намеси",отчетоха от болницата.


Български автобус с учители от Националната финансово-стопанска гимназия в София катастрофираха на 2 февруари около 23.00 часа до град Крива паланка в Македония. В автобуса, собственост на транспортна фирма "Мегатранс" от дупнишкото село Червен брег, са пътували 43 души. Шофьорът загубил управление над автобуса и той се е блъснал в дърво, след което се е преобърнал.


Още не можем да осъзнаем какво се случи, за да се обърне автобусът, с който пътувахме на връщане от Македония. Преживелиците ни започнаха, след като на 4 км преди Скопие нещо стана със скоростната кутия и се наложи да чакаме 7 часа да дойде друг автобус да ни придвижи. Бяхме уморени, вече беше тъмно и някои спяха, други просто почиваха. Аз бях със затворени очи. След около час усетих, че автобусът е под голям наклон и си помислих, че няма да може да се изправи. Това разказа пред Би Ти Ви Иван Марков, училищен психолог от Националната финансово-стопанска гимназия. Той е един от учителите, които по чудо не са пострадали при преобръщането на автобуса в Македония. Нямаше паника, всеки се опитваше да помогне на някого. През счупените стъкла изваждахме ранените и ги слагахме на поляната. Слава богу, че нямаше изтичане на гориво и не лумна пожар. Това позволи всички, които бяха добре да излязат и да извадим пострадалите, допълни психологът.