Интелектуално бижу нарече Кунева проф. Танев, предавайки й поста в МОН

Искам да не се разпилява нищо, да се запази всичко и да се надгради, обяви новият министър

Моля за аплодисменти - новият министър г-жа Кунева. С тези думи и възторжен глас вече бившият министър на образованието проф. Тодор Танев предаде поста си в ръцете на Меглена Кунева на кратка церемония в просветното министерство, съобщи нюз.бг. "Няма нищо особено да казвам", уточни още в началото проф. Танев и с призива си за аплодисменти сдаде министерския пост. "Искам да не се разпилява нищо, да се запази всичко и да се надгради", обяви вицепремиерът и вече министър на образованието Меглена Кунева.
Тя разкри, че с проф. Танев вече са започнали да говорят за образованието ни и така ще продължат и занапред. "Това е една добра основа да продължим да обменяме мисли и идеи, много ценен опит. Благодаря за всичко, което сте направили", се обърна към проф. Танев новият просветен министър.


И той от своя страна й благодари за това, че се хваща с тази сложна работа. Проф. Танев благодари и на екипа си и се обърна към тях с думите: "Поднасям ви едно от най-добрите интелектуални бижута - г-жа Кунева". След кратката церемония новият и старият министър на образованието продължиха разговорите си за бъдещото на родното образование.