Сорос настройва Русия и ЕС един срещу друг, като им предвещава разпад и фалит

Той смята, че сегашната политика на Путин в Сирия има за цел да разпадне ЕС

Милиардерът от Америка Джордж Сорос публикува статия в изданието Project-Syndicate, в която предсказва, че още през 2017 година Русия ще фалира, цитира БЛИЦ. Сорос припомня, че именно през тази година ще изтече срокът за изплащане на основни части от чуждестранни заеми, а на фона на западните санкции и резкия спад в цените на петрола Кремъл няма да може да изпълни своите ангажименти.

 

Той смята, че сегашната политика на Путин в Сирия има за цел да разпадне ЕС, което би му донесло значителни икономически изгоди и не би попречило на ,,изпозлването на връзките, внимателно градени от него с антиевропейски партии''.
По мнение на Сорос, Русия също е застрашена от разпад. Въпросът е кой ще бъде сринат пръв. „Разпадналият се ЕС няма да може да поддържа антируските санкции..., а Путин, напротив, ще получи съществени преимущества, използвайки своите партии на евроскептици, които той старателно култивира”, твърди основателят на фондация "Отворено общество".

От думите на Джордж Сорос можем да си направим извод, че лидерите на Европа ,,ужасно грешат'', смятайки. че Путин е на тяхна страна в борбата с ,,ислямска държава'', чиято заплаха той смята за доста преувеличена. Днес Русия е противник на ЕС в ,,надпреварата за оцеляване''.


Източник: БЛИЦ