• Варна
  4°
  разсеяна облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 5m/s ENE
  100 гайди пак огласят Варна за 3-ти март
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  gaidi-3-mart

  Осигурен е подарък за всички деца – книжка джобен формат с “Най-добрите български песни”

  Над 100 гайди ще огласят Морската градина във Варна за трета поредна година навръх националния празник на България. Празничният концерт за празника започва точно в 12:30 часа на територията на Детския кът.

  Участие в програмата ще вземат: Детско – юношески танцов състав “Искра” с ръководител Петър Иванов, Детско вокално студио “Медени звънчета” с ръководител Петя Драгнева, деца от ДЮТ “Златното ключе”, Ученици от Хуманитарната гимназия “Константин Преславски”. Кулминацията на празника ще е голямото българско хоро под съпровода на Гайдарски оркестър “Кавадари” с ръководител Драгни Драгнев.

  Цялата програма ще бъде изпълнена от деца и юноши. Организаторите приканват ако имате народна носия да дойдете с нея. Всеки, който желае, може да разучи хорото и да се включи като участник, ако има и народен инструмент- също. Своеобразният флашмоб с народни инструменти за трета поредна година ще засвидетелства уважение и почит към хилядите знайни и незнайни българи, дали живота си за свободата на родината ни.

  Съорганизатор на събитието е Община Варна, която е подсигурила подарък за всички деца – книжка джобен формат с “Най-добрите български песни”.

  Вижте пълната програма на събитията за празника тук »

  ВИДЕО: Какво се случи през 2014-а

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg