Министър Лукарски: Турски фирми оглеждат Бургас за мащабни инвестиции

Парите

16-02-2016, 17:55

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Според него кризите в Гърция и Турция се отразявали на инвестициите в България

Преди дни турска бизнес делегация е била на посещение в страната. Представителите от югоизточната ни съседка са провели срещи в Бойко Борисов и Божидар Лукарски, в които са изразили готовност да инвестират в страната. "Те са част от най-големите турски компании и разбрах, че са оглеждали и възможностите в Бургас", каза министърът на икономиката. 
Според него кризите в Гърция и Турция се отразявали на инвестициите в България. Все още обаче не можело да се правят генерални изводи, защото още се правили анализи. Не било ясно и какво ще се случи с турските плодове и зеленчуци, които трябвало да бъдат насочени към руския пазар. Те можело да попаднат в България и не трябвало да се получава изкривяване на цените.
"Имах срещи с потенциални инвеститори в Германия. Наглед случващото се в нашите съседки, то ние сме като един "остров на спокойствието". Насочват се инвестиции, които доскоро бяха към Турция. Надявам се ситуацията да не ескалира и да няма отражение върху икономиката ни, защото в последните месеци постигаме растеж", каза министърът.