Още две наши боксьорки гледат към финал в турнира "Странджата"

Светлана Каменова и Габриела Димитрова най-малко с бронз

Светлана Каменова и Габриела Димитрова си осигуриха най-малко бронзови медали от 67-ото издание на международния боксов турнир „Странджа“, който се провежда в столичната зала „Универсиада“.

В категория до 54 кг Димитрова се справи с Анна Алимарданова от Азербайджан, като я победи по точки с неединодешно решение на съдиите – 2:1. Именно Алимарданова спря Станимира Петрова още в първия кръг на Европейските игри в Баку миналото лято и сега Габи постигна реванш за българия тим.

„Победих я с търпение, просто я надхитрих. Изчаквах я и успях да нанеса своите удари в точния момент. Доволна съм“, сподели Димитрова след успеха си, цитирана от българската федерация по бокс.

Светлана Каменова изигра добър мач срещу датчанката Ивоне Расмусен и също спечели по точки с 3:0 съдийски гласа – 40:36, 40:36, 40:36.

Българката бе с класа над съперничката си, която се опитваше да й противодейства повече с прийоми от борбата и кикбокса.

„Корава съперничка се оказа Расмусен преди всичко физически, отколкото технически. Доста се посборихме, но съм доволна, че й противодействах и продължавам напред“, заяви Каменова.

Последната ни представителка за първата сесия за деня – Джоана Нуамеруе, не успя да се справи с туркинята Гамзе Базар и отпадна след 0:3, въпреки че хвърли много усилия в двубоя.