• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Хиляди мигранти в капан на гръцко-македонската граница
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В Идомени на ден пристигат по около 4000 души

  По около 4000 бежанци пристигат всеки ден на пункта в Идомени на гръцко-македонската граница. Западната ни съседка обаче отказва да пропуска всички мигранти. По непотвърдена информация границата на ден ще преминават по едва 500 души. Това ще доведе до огромно струпване на хора на мястото.

  В импровизирания лагер там има и много деца, съобщава Нова телевизия. Бежанците се събират на границата, но не могат да излязат понеже Македония е затворила своята от три денонощия. От началото на годината през тази граница са преминали над 90 000 мигранти. Мерките, които Гърция се опитва да вземе е създаването на нови лагери и превозването на бежанците до тях, тъй като на островите няма никави условия за тяхното пребиваване.

  Потокът е основно от сирийци, има иракчани, кюрди, афганистанци. Стигат до Турция, след което с надуваеми лодки, чрез турски трафиканти пристигат на островите, откъдето гръцките власти ги превозват до Солун. Заради близостта на македонската граница обаче, мигрантите се отправят към нея.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg