• Варна
  6°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s SSE
  7 задържани във Варна при полицейска акция тази нощ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  policia
  Снимка: © Varnautre.bg / архив

  Проверяваха и заведения за присъствие на непълнолетни в тях

  С разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, на територията на цялата страна стартираха масирани полицейски проверки. Поводът са зачестилите случаи на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства, при които водачите извършват рискови маневри и създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и явното присъствие на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

  През тази нощ във Варна са проверени 24 обекта и 74 лица, като 7 от тях са известни на МВР. По Закона за МВР за срок до 24 часа са задържани 7 души – за извършени криминални престъпления. При проверките са констатирани 2 нарушения, свързани с присъствието на непълнолетни лица в заведения, на които са съставени АУАН и са предадени на родителите им.

  Служителите на „Пътна полиция” са извършили проверка на 61 МПС, като при тях са установени 38 нарушения на Закона за движение по пътищата. За всички тях е взето съответното отношение – съставени са 10 АУАН и 17 фиша. Двама водачи са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, като срещу единият е започнато бързо полицейско производство.

  1 коментар

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg