• Варна
  3°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s ENE
  Задържаха дилъри, държали половината от наркопазара в Шуменско
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Полицията разби депо за наркотици, ползвано от групата

  Четирима наркодилъри, държали над половината от пазара в Шуменска област, са задържани от Областната дирекция на МВР. По искане на Окръжната прокурата, в събота съдът остави трима от тях в ареста, а на четвъртия наложи домашен арест заради здравословното му състояние и бременната му съпруга, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

  Четиримата са обвинени за държане на високорискови вещества с цел разпространение при условията на опасен рецидив за трима от тях – 34-годишният В. Ив., 25-годишният Вл. Г. и 39-годишния Св. Д. Единственият с чисто съдебно минало – 29-годишният Т. Д., е обвинен в същото обвинение, но само за съучастие с другите трима.

  На 24 срещу 25 февруари 2016 г. след дълго наблюдение на действията на четиримата наркоразпространители ОД на МВР пристъпила към реализация. Те са задържани първоначално за 24 часа, а след повдигането на обвинение от Окръжната прокуратура в Шумен е внесено и искането за определяне на постоянни мерки “Задържане под стража”.

  Извършени са обиски, претърсване и изземане на различни адреси и автомобили, ползвани от обвиняемите наркоразпространители. 34-годишния В. Ив. наел апартамент под наем, който бил ползван като депо за наркотици. Когато полицаите пристъпили към обиск в депото, Т. И. изхвърлил от терасата пакет с наркотични вещества. Друг полицейски екип, който очаквал подобни действия и стоял пред входа на кооперацията, успял да установи точно от коя тераса и кой прави опит да се освободи от складираните наркотици.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg