• Варна
  6°
  ниска облачност
  Влажност: 87%
  Вятър: 4m/s ESE
  Онлайн разписанието на автобусите спря
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Приложението, показващо разписанието на автобусите от градския транспорт във Варна, не функционира. Сайтът Varnatraffic.com e спрян до изясняването на ситуацията около изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт, един от компонентите на който предвижда въвеждането в експлоатация на система за информация на пътниците в реално време.

  По проекта за интегриран градски транспорт е сключен договор за 6,2 милиона лева, включващ информационен сайт за пътниците, център за управление и осигуряване на предимство на превозните средства от градския транспорт на кръстовища. Договорът е отчетен като изпълнен към 29 декември 2015 г. Регистрираният сайт за пътниците обаче не е активен, посочват от Varnatraffic на страницата си.

  Авторите на приложението са правили множество опити да се свържат с екипа на проекта за интегриран градски транспорт, но до момента без успех. Те настояват за прозрачност и по-голяма информираност по един от най-големите проекти на Варна, финансиран с европейски средства.

  Припомняме, че с анекс от ноември миналата година срокът за изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт бе удължен до 9 юли 2016 г. Справка в сайта на община Варна показва, че действително изпълнението на договора за проектирането, строително-монтажните дейности, авторския надзор, доставката и монтажа по компонентите предимство на превозни средства от обществения транспорт, система за информация на пътниците и център за управление на обществения транспорт е приключило на 29 декември миналата година.

  Подписано е допълнително споразумение, съгласно което срокът на изпълнение на договора започва да тече от датата на подписването му и приключва с приемане на системите и изготвяне на окончателен доклад, но не по-късно от 30 дни преди изтичането на срока на договора за безвъзмездна финансова помощ.

  2 коментара

  1. Христо Александров

   Изключително полезен сайт…пак българска глупост, да разрушим преди да сме създали…

  2. Тодор Йовчев

   Поредната простотия. Толкова е удобно с варна трафик,а сега пак “умните” общински кратуни ни лишиха от това удобство.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg