• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Супер вторник – най-важният ден за бъдещия стопанин на Белия дом
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  whitehouse
  ©Pixabay

   

  Щатите от Аляска до Джорджия гласуват едновременно за номинираните за президент от Републиканската и Демократическата партия

  “Супер вторник” е – най-важният ден от 2016 година за кандидатпрезидентската битка в САЩ. Днес щати от Аляска до Джорджия гласуват едновременно за номинираните за президент от Републиканската и Демократическата партия, пеше офнюз.бг. Републиканецът Доналд Тръмп и демократът Хилари Клинтън започнаха деня като фаворити, но техните съперници работят срещу историята и математиката, за да обърнат финала на състезанието.

  В така наречения “Супер вторник” в голям брой щати едновременно се провеждат първичните избори, имащи за цел да се изберат делегатите им, които на 8 ноември да изберат следващия президент. Тази година в първия ден на март 13 щата, сред които вторият по брой на населението и съответно на излъчвани делегати – Тексас, ще дадат своя глас за кандидатите на Републиканската и Демократическа партия. От щатите, които ще гласуват на този ден по традиция, ключови за демократите са Колорадо, Джорджия и Тексас, а за републиканците – Тексас, Джорджия и Тенеси.
  Как изглежда ситуацията към настоящия момент за основните кандидати от двете партии четете във Bulgariautre.bg

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg