• Варна
  19°
  ниска облачност
  Влажност: 29%
  Вятър: 4m/s S
  Tall Ships 2016 вече набира доброволци
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Tall Ships 2015
  Доброволците на Tall Ships 2014 | Снимка: © Varnautre.bg / архив

   

  Престоят на флотилията във Варна ще продължи от 01-ви до 04-ти октомври и е нужно да бъде обезпечен от доброволци

  Стартира кампания за набиране на доброволци за Tall Ships. В края на лятото през 2016 година ще се проведе SCF Tall Ships Regatta, която за трети път ще премине през Варна. Международното състезание е популярно и престижно, тъй като за участие в него се впускат ветроходни кораби от всички краища на света, а екипажите предизвикват изключителен интерес сред жителите на пристанищата-домакини, какъвто ще бъде и морската столица на България.

  Регатата стартира през септември, като през периода от 8-ми до 11-ти септември ще гостува на Констанца, Румъния. Първата гонка на състезанието ще завърши в Новоросийск (Русия), откъдето, след престой от 15-ти до 18-ти септември флотилията ще се впусне в плаване без състезателен характер, а с цел опознаване на нови градове и заливи по техния път до Сочи (Русия). Руският град успя да се прослави не само като зимна олимпийска столица през 2014, но и като подходящо пристанище, предоставящо удобство, добро разположение и чудесно отношение към гостите си.

  Надпреварата във втория състезателен етап на SCF Tall Ships Regatta 2016 ще започне от Сочи и след преодоляване на няколкостотин морски мили, ще финишира във Варна.

  Престоят на флотилията във Варна ще продължи от 1-ви до 4-ти октомври и е нужно да бъде обезпечен от доброволци, т. нар. офицери за свръзка, които безвъзмездно и в цялост да посветят доброто си отношение, топлото гостоприемство, грижите и времето си – 24 часа от денонощието, на гостуващите кораби и нуждите на екипажите.

  tallships
  Tall Sips 2014: Парад на екипажите | Снимка: © Varnautre.bg / архив

   

  Организационният комитет на Регата Тол Шипс 2016 ще се радва да работи с желаещи, без значение от морските им познания и възрастта им, готови да стават рано, да носят дежурства през деня и/или нощта в Главния офис на Регатата, който ще се намира в сградата на Морска гара, да имат волята и комбинативността бързо да разрешават проблеми от ежедневно естество и такива, които изискват намеса от страна на институции или по-висшестоящи доброволци, в случай, че не могат да се справят с възникнало затруднение. Изискването е свободно владеене на английски език, а като предимство ще се счита владеенето и на друг – руски, немски, френски, италиански и пр.

  Актуална информация – на страницата на Регатата за България – tallships.bg, откъдето може да се изтегли формуляр за кандидатстване като доброволец.

  Първата среща с всички доброволци ще се проведе на 24.03.2016 год. от 18 часа в сградата на Младежки дом – Варна. Информация в коя зала ще се проведе срещата може да получите на входа.

  tallships
  Tall Sips 2014: Парад на екипажите | Снимка: © Varnautre.bg / архив

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg