Санстефанският идеал е кауза, за която хора са умирали

Общество

03-03-2016, 11:04

Снимка:

Bulgariautre.bg/ архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Каракачанов: 3 март е онзи ден, в който Великите сили признават обединението на българите

3 март всъщност е денят, в който е подписан Санстефанският договор. Това е не само денят на Освобождението, България вече е освободена през това време, това е формалният акт, с който на 3 март се формулира българския национален идеал. Това коментира пред Нова телевизия лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.


"Мисля, че през 1989 година, малко преди 10 ноември, за първи път въведоха този празник. След 9 септември, след 1 май - разни интернационалистически марксистки празници, най- накрая един български празник", посочи той. "Няколко години след 10 ноември се появиха едни умници, които започнаха да обясняват как 3 март всъщност не ни е никакъв празник. То било подпис между руския император и турския султан, някакъв мирен договор сключен от тях", коментира Красимир Каракачанов.


"Това са едни хора, които са дълбоко комплексирани на тема Русия. Тези хора са най- големите последователи на НАТО. Питам ги какво е НАТО - Вашингтонският договор, подписан във Вашингтон между няколко велики сили, от които се образува тази коалиция, в която и ние участваме", допълни Красимир Каракачанов. "В сърцата, в умовете на българите 3 март, онзи ден, в който Великите сили признават обединението на българите, това е символ, кауза, Санстефанският идеал, както са казвали тогава. Това е кауза, за която са умирали хиляди хора", заяви той.