• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 44%
  Вятър: 3m/s NNW
  27 лодки опънаха платна в регата “Трети март”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Regata Treti mart (30)
  Снимка: © Varnautre.bg / Ивайло Борисов

  Над 150 ветроходци от 17 български клуба участват в 60-ото юбилейно издание на надпреварата

  27 екипажа с лодки тип “Ял 6” се включиха в първото ветроходно състезание за годината – регата “Трети март”. Юбилейното 60-о издание на регатата е републиканско и се провежда в акваторията на Варненското езеро. В него вземат участие над 150 ветроходци от 17 български клуба – 6 варненски, като има и представители от Бургас, Силистра, Балчик, София, Видин и Търговище.

  Снимка: © Varnautre.bg / Ивайло Борисов

  Официалното откриване на надпреварата се състоя днес, с вдигане на националния флаг под звуците на българския химнна на базата на Черно море – Бриз, които са и организатори заедно с Община Варна. Приветствени слова към участниците изказаха домакина Росен Марангозов от Черно море-Бриз, Данчо Илиев от отдел “Спорт” към община Варна, Дарина Иванова от клуб “Приятели на морето” и главният съдия на регатата кап. Стефан Методиев, който е такъв за 36-и път.

  ФОТОРЕПОРТАЖ ВИЖ ТУК»

  Regata Treti mart (3)По случай 60-годишнината на регатата ще бъде извършено допълнително класиране, за което ще се включат резултатите от всички проведени гонки. Те ще са по три днес, утре и в неделя.

  Regata Treti mart (40)Началото на легендарната надпревара е дадено през далечната 1957 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg