• Варна
  19°
  разкъсана облачност
  Влажност: 53%
  Вятър: 6m/s ESE
  Победителят в конкурса “Пенчо бре, чети!” заминава за Брюксел
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Темата е “Животът се разлиства като книга… Умеем ли да четем?”

  writing-923882_960_720

   

  Победителят в конкурса “Пенчо бре, чети!”, организиран от варненската библиотека по случай 150-годишнината от рождението на Пенчо Славейков, ще посети Европейския парламент в Брюксел. Това съобщи евродепутатът Емил Радев, чиято е идеята. Той самият е посланик на библиотеките в рамките на инициативата “MEP Library Champions” на Европейския парламент.

  Престижната награда ще спечели авторът на най-оригинална творба – разказ или есе, в категорията за ученици от IX до XII клас. Темата е “Животът се разлиства като книга… Умеем ли да четем?”.

  Победителите в другите две възрастови групи също ще получат награди. Според регламента “участниците трябва да споделят своите впечатления и преживявания от съприкосновението с книгите, да споделят как четенето ги обогатява, променя, вълнува и да ги претворят в есе, авторски текст или рисунка/илюстрация”. Крайният срок за изпращане на произведенията е 11 април.

  В журито, което ще излъчи победителите, участват специалисти в конкретните области. Критериите, по които ще бъдат оценявани творбите, са богатство на въображението и фантазията; самостоятелност и оригиналност; творчески подход към темата. Наградените творби ще бъдат обявени на сайта на библиотеката.

  Вижте подробно темите и условията:

  I – IV клас “Пътешествие с книгата… Дъга от думи”
  Съчинение, приказка; рисунка/илюстрация

  V – VIII клас “Книгата в ръцете ти е огледало… Какво видя там?”
  Есе, разказ; рисунка/илюстрация

  IX – XII клас “Животът се разлиства като книга… Умеем ли да четем?”
  Есе, разказ

  Формат: Рисунка/илюстрация – размер 35 см х 50 см
  Могат да се използват различни техники и средства – акварел, темперни бои, пастели, графика, молив, туш, колаж

  Всяка творба трябва да има свое заглавие, информация за участника, училище/клуб, клас, данни за контакт – адрес, тел. /e-mail/.

  Всички материали ще се приемат в Регионална библиотека “Пенчо Славейков”, Детски и средношколски комплекс, до 11 април 2016 г. на адрес: бул. “Осми Приморски полк” 110 и на e-mail: konkurs@libvar.bg

  plakat-konkurs

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg