• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Маскирани обезвредиха охранители в ТУ, аларма спря кражба
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Нападателите искали да ограбят банкомат

  Дръзко нападение е осъществено в Техническия университет във Варна тази нощ. Около 1:30 часа двама маскирани мъже са нападнали тримата възрастни пазачи на смяна и са успели да ги обезвредят, след което са проникнали в сградата на Електротехническия факултет. По непотвърдена информация гардовете са били вързани и бити.

  Според първоначалните данни извършителите са искали да извършат кражба от банкомат или на самото устройство. Опитали са да го разрежат, но се активирал СОТ, който е осуетил намеренията им. Мъжете са избягали, без да вземат нищо, посочиха от полицията.

  Към момента извършителите не са установени. Работи се по изясняването на случая, образувано е досъдебно производство, информираха още от Областната дирекция на МВР.

  От ръководството на Техническия университет уточниха, че за реда и сигурността на територията му отговарят около 40 невъоръжени охранители, които се редуват на дневни и нощни смени. През тъмната част на денонощието дежурните обикновено стоят по входовете или във вътрешността на сградите.

  Нападнатите пазачи са под силна уплаха и в шок. Извършват им се прегледи, за да се установи дали имат по-сериозни травми.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg