• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бургазлия спечели за 20-и път регатата “Трети март”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg / Ивайло Борисов
  Снимка: © Varnautre.bg / Ивайло Борисов

  Юбилейното 60-о издание на надпреварата се проведе пред базата на Черно море Бриз

  50-годишният Михаил Копанов от Порт Бургас спечели за 20 път регата “Трети март”, която се проведе в акваторията на Варненското езеро пред базата на СК Черно море Бриз. Клубът беше домакин и организатор на състезанието заедно с “Приятели на Морето” и БФВ със съдействието на община Варна. В надпреварата което е първо ветроходно състезание за годината, участваха 27 екипажа с лодки тип “Ял 6” и над 150 ветроходци от 17 български клуба – 6 варненски, като има и представители от Бургас, Силистра, Балчик, София, Видин и Търговище.

  Регатата започна с дъжд, перфектна организация и завърши със слънце и проведени 7 гонки. Копанов участва в екипаж със Стойчо Калудов, Атанас Иванов, Георги Димитров и Дамян Петков. На второ място остана екипажът на Иван Георгиев от Вятър и вода (София), а трети е Теодор Огнянов от Дунавски клуб 2 (Силистра).

  ФОТОРЕПОРТАЖ ОТ РЕГАТАТА ВИЖ ТУК»

  Участваха 155 ветроходци в 27 екипажа от 12 клуба. Състезанието бе и държавно първенство в клас “Ял 6”. От картотекираните 10 лодки най-бърза беше тази на Мишо Копанов пред тази на Явор Георгиев от “Приятели на Морето” и Ясен Димитров от СК “Вятър и вода” (София).
  Главен съдия на регатата бе Стефан Методиев, съдии на вода на старта – Тодор Иванов, на финала Георги Георгиев и Иван Ковачев, а секретар Петър Калоянов.

  “Конкуренцията беше голяма, страстите също след първия състезателен ден, когато водач беше Иван Георгиев, но класата на Копанов си каза думата. Организацията беше като за юбилейна регата”, коментира Росен Марангозов.

  Началото на легендарната надпревара е дадено през далечната 1957 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg