• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  САЩ и Южна Корея тренират удари срещу Северна Корея
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  САЩ и Южна Корея тренират операция за премахването на севернокорейското ръководство. Извършват се и военни учения, включващи точкови удари по ядрени и ракетни арсенали на КНДР, твърди източник в Сеул.

  300 000 войници от Южна Корея и 17 000 американски войници ще бъдат включени в учения, в които ще участват самолетоносачът Джон Стенис, ядрена подводница и бомбардировач B-2, информира южнокорейската агенция “Рьонхап”.

  Според военни източници пролетните учения на САЩ и Южна Корея ще се фокусират върху оперативен план, в който съюзническите сили ще планират удари срещу севернокорейското ръководство, ядрени и ракетни арсенали на страната в случай на война.

  Участие ще вземат от 5000 до 7000 южнокорейски и американски морски пехотинци, както и десантни кораби, с които ще се отработва десант на територията на КНДР близо до стратегически военни съоръжения.

  Разработен е нов план “Ч-D” за изпреварващи военни операции. Той предвижда откриване, блокиране, унищожаване на ядрени и ракетни арсенали на КНДР и защитаване в случай на тяхното използване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg