Зелените: Подписваме за истински спорт и истинска природа

Декларация на ПП Зелените

След обръщениението, писано от концесионер, скрит зад офшорка и  обслужващо частните му интереси, а не тези на българския спорт и българската природа, Зелените искаме да се подпишем за развитието на истинския спорт в България и за запазването на истинската природа.

Ангажираните и мислещи хора в България протестираме не срещу развитието на спорта, защото самите ние и нашите деца искаме да спортуваме. Ние протестираме срещу беззаконието, задкулисието и олигархията. Търсенето на враг в лицето на екозащитниците и Зелените е манипулиране на обществото и отвличане на вниманието. За развитието на българския спорт пречат не Зелените и гражданските активисти, а абдикацията на  държавата и федерациите. Факт е, че  комитетите и отборите  са оставени на произвола на съдбата и  парите на спонсорите, с които трябва да се съобразяват, по-често отиват в централите, отколкото на спортните площадки. Смятаме, че дълбоко уважаваните от всички нас 27 спортисти и треньори са подведени, защото в Пирин изобщо не става дума за развитие на българския спорт, а за частните интереси и печалба на част от българската олигархия. Това е много жалко.

Нека да видим всъщност: кой спира магистрали, както пише в „обвинителния акт“ с почерка на концесионера, разораващ Пирин? Зелени активисти или  премиерът Бойко Борисов който,  спря отсечката на Хемус  след като с стана ясно, че  „Олигарсите“ от магистрала „Хемус“ и „Юлен“ се оказаха едни и същи – кипърски безработни?

Кой трябва да констатира нарушенията на концесионерите и да защитава обществения интерес,  след като държавата и нейните отговорни  институции отказват да го правят? Не трябва ли да го правят хората – независимо дали зелени, жълти или сини?  Защо  държавата  отказва да защитава правата и собствеността си върху имоти и съоръжения в и около концесията в Национален парк „Пирин“?

Кой в действителност спира спорта и туризма на Витоша, където собственикът на ски-съоръженията е същият като в Пирин, макар и прикрит зад друга офшорка?  Зелените или собственикът не ремонтират и поддържат инфраструктурата за спорт и туризъм, като лишава стотици хиляди столичани от възможност да  се занимават с туризъм и спортове?  Защо например Столична община да не си  върне  съоръженията на Витоша и да развие планинския туризъм в полза на обществото, а не да продължава да е обект на изнудване от монополиста?

Уважаеми спортисти, скъпи съграждани, не се оставяйте да бъдете лъгани с приказки за „развитие“ от същите хора, които всъщност ограбват бъдещето ни в стремежа си към бърза печалба днес!