• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пуснаха под домашен арест обвиняемия за убийството в Девня
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  32-годишният Виктор Панайотов бе задържан в ареста през декември миналата година

  Варненският окръжен съд пусна под домашен арест Виктор Панайотов, привлечен като обвиняем за убийството на Мартин Тодоров от Девня. С определение на съда от 1 декември миналата година 32-годишният мъж бе задържан в ареста, а определената най-тежка мярка за процесуална принуда бе потвърдена от въззивната инстанция.

  Днес съдът прецени, че три месеца след първоначалното задържане на Панайотов са събрани много нови доказателства за съпричастност към деянието и не е разколебано обоснованото предположение, че е автор на престъплението, за което е обвинен, но не са налице другите основания за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”.

  Изминалият тримесечен срок за разследване е напълно достатъчен да бъдат извършени много и различни по своя характер действия на разследващите органи, поради което е отпаднала опасността Панайотов да извърши престъпление против правосъдието. Още при първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение съдът е констатирал, че няма вероятност да се укрие. Затова в момента най-адекватната мярка за неотклонение спрямо Панайотов е “домашен арест”.

  Определението, с което бе изменена мярката за процесуална принуда, може да бъде протестирано в 3-дневен срок, а в случай на жалба или протест заседанието във Варненския апелативен съд е насрочено за 15 март от 10 часа. 23-годишният Мартин Тодоров бе открит мъртъв на 28 ноември 2015 г. в двора на детска градина в девненския квартал “Повеляново”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg