• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Младежи влизат в комисиите към местния парламент
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: © Varnautre.bg
  Снимка: © Varnautre.bg

   

  Най-голям е интересът към комисията по младежки дейности, най-малък – към архитектурната

  Около 70 младежки делегати ще се включат в работата на постоянните и временните комисии към местния парламент във Варна през този мандат. Те ще подпомагат работата на местните избраници и ще имат право на съвещателен глас.

  С приобщаването на младите хора към работата на местните избраници се възстановява практика, съществувала в периода от 2002 до 2009 г. За да получат удостоверение от Общинския съвет, делегатите ще трябва да са присъствали на поне 50% от заседанията на съответната комисия, която са избрали.

  Най-голям интерес от страна на младите хора има към комисията по младежки дейности и спорт, стана ясно на среща, посветена на организацията на предстоящото сътрудничество. За сметка на това само един делегат е изявил желание да се включи в работата на комисията по архитектура, чийто председател Димитър Карбов също уважи срещата. В последствие участие е заявил още един младеж, който ще присъства и на заседанията на комисията по собственост.

  За разлика от преди, когато на делегатите са били издавани карти, сега това не е небходимо заради свободния достъп до заседанията, отбеляза председателят на местния парламент Тодор Балабанов. При все това от канцеларията на Общинския съвет ще се опитат да улеснят максимално достъпа на младите хора до заседанията.

  Проектът за младежките делегати се изпълнява от сдружение „Форум гражданско общество” по програмата за подкрепа на неправителствени организации в България, която е обезпечена с финансиране от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

   

  1 коментар

  1. Jordans For Sale

   Sawzag, I looked into this issue, and had been not able to duplicate it. If you were delivering the particular photo, were you able to begin to see the impression within your communication? William

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg