• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Прокуратурата не e съгласна убиецът от Девня да си стои у дома
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Апелативният съд се произнася на 15 март

  Варненската окръжна прокуратура протестира определението на Окръжния съд, с което обвиненият за убийството на Мартин Тодоров в Девня Виктор Панайотов бе пуснат под домашен арест. Категоричното становище на наблюдаващия делото прокурор е, че 32-годишният Панайотов следва да остане в ареста. Очаква се Апелативният съд да се произнесе на 15 март 2016 г.

  За да наложи по-лека мярка, ВОС счете, че са събрани много нови доказателства за съпричастност към деянието и предположението за авторство не е разколебано, но не са налице другите основания за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”.

  Изминалият тримесечен срок за разследване е напълно достатъчен да бъдат извършени много и различни по своя характер действия на разследващите органи, поради което е отпаднала опасността Панайотов да извърши престъпление против правосъдието. Още при първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение е било констатирано, че няма вероятност той да се укрие, аргиментираха се още от съда.

  23-годишният Мартин Тодоров бе убит в края на миналата година. Трупът му бе открит в двора на детска градина в девненския квартал “Повеляново”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg