• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Млади театрали превземат центъра
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Изображение: ДТ "Стоян Бъчваров"
  “Криворазбраната цивилизация”. Изображение: ДТ “Стоян Бъчваров”

  Изложба на сценографа Тодор Игнатов и премиера за 95-годишнината на театъра

  Парад на младите театрали, две знакови изложби и естествено премиера ще ознаменуват 95-годишнината на Варненския драматичен театър “Стоян Бъчваров” утре, 12 март. Възпитаниците на театралните школи в града, ръководени от актьорите Стоян Радев, Валентин Митев, Милена Кънева, Гергана Арнаудова и Цветина Петрова ще се съберат в 16 часа пред сцена “Филиал”.

  Снимка: ДТ "Стоян Бъчваров"
  Тодор Игнатов. Снимка: ДТ “Стоян Бъчваров”

  След това ще се отправят на шествие по бул. “Княз Борис I”, носейки плакати от различни постановки в годините. Младите театрали ще бъдат придружавани от оркестър и мажоретки на ОУ “Н. Й. Вапцаров”, които в края на парада ще изнесат програма пред Основна сцена.

  Два часа по-късно ще бъдат открити експозициите “Историята на Варненския драматичен театър в документи” и “40 от 95”. Втората е дело на сценографа на Варненският драматичен театър Тодор Игнатов, който представя сценография, живопис и костюми. През тази година Игнатов отбелязва 40 години творческа дейност в ДТ “Стоян Бъчваров” и навършва 65 години.

  От 19 часа запчова премиерата на “Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников. Режисьор е Стоян Радев, а сценографията и костюмите са дело на Даниела Николчова. В ролите ще видим Гергана Арнаудова като Мадам Злата, Николай Божков като Хаджи Коста, Цветина Петрова като Анка, Николай Кенаров като Маргариди, Славяна Иванова като Марийка, Веселина Михалкова като Койна и други.

  Преди премиерата възпитаниците на Театрална школа “Етюд” Анна Янева, Ели Табакова и Анна Ангелова ще изпълнят за зрителите програма от български фолкорни песни. Всички зрители ще получат стикер “95 години Варненски драматичен театър 1921-2016”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg