• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Най-големият круизен кораб в света пое на първо плаване (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  royalcaribbean.com
  royalcaribbean.com

   

  Harmony of the seas (Хармония на моретата) – най-големият пътнически кораб в света пое на първото си пробно плаване по море. Лайнерът отплава от западното френско пристанище Сен-Назер, а през май се очаква да бъде доставен на американски корабособственик, предадoха Франс прес и БТА. Пробното плаване ще продължи до неделя, а до края на април ще има и второ.

  Доставката на американския корабособственик Royal Carribean International (RCI) е предвидена за 12 май. Корабът, който е построен в корабостроителницата STX France, е с главозамайващи размери: 362 метра дължина, 66 метра широчина, 16 мостика, 120 хил. тона. Той ще превозва над 6 хил. пътници и над 2 хил. души екипаж.

  Трите дни пробно плаване на 20 км от брега имат за цел главно да се направи реглаж на централата за производство на електроенергия и на системите за изтласкване, както и да се изпробва маневреността на кораба, съобщи френският корабостроител.

  ВИДЕО: Разгледайте го отвътре, но преди това – как се строи най-големият кораб на света

  “Хармония на моретата” е поръчан през 2012 година за 1 милиард евро, а от няколко месеца се радва на засилен интерес в Сен-Назер. Туристическата служба организира всеки ден посещения на туристи, които искат да застанат до кораба, надвишаващ всички сгради в Сен-Назер.

  Вижте една от атракциите – бионик бар

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg