• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Удължават общественото обсъждане на Закона за туризма
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Новият краен срок е 28 март

  Срокът на общественото обсъждане на промените на Закона за туризма ще се удължи с две седмици, до 28 март. Това е разпоредила министърът на туризма Николина Ангелкова.

  Нито едно предложение за промените на нормативния документ не е окончателно, са заключили от Министерство на туризма и припомнят e-mail адреса d.petrova@tourism.government.bg, на който да се изпращат мнения. Подробности за обсъждането вижте на страницата на министерството тук »

  Целта на удължаването на срока е да се намери баланс в направените предложения, да се прецизират отделните текстове. Законът за туризма е предизвикал голям обществен интерес, посочват още от ведомството.

  През идващата седмица на подобно обсъждане ще бъдат поканени и представители на екологични организации с цел да се дискутират правилата за къмпингуване, които да бъдат заложени в бъдещия нормативен документ, както и предложенията в чл. 207а, с които се прецезират глобите и наказанията за къмпингуване или разполагане на палатка, каравана или кемпер извън определените за целта места.

  Ограничения за т.нар. “диво къмпингуване” към момента се въвеждат в редица законови и подзаконови нормативни актове, а бивакуването е забранено в националните и природните паркове според Закона за защитените територии, както и на териториите на някои общини, припомнят от министерстото на туризма.

  Важно е да се подчертае, че както предложението за въвеждане на нов чл. 207а, така и останалите текстове в проекта за изменение и допълнение на Закона за туризма, все още не са окончателни и са обект на обсъждания със заинтересованите страни.

  Трябва да се има предвид, че всички текстове, по които не бъде постигнат консенсус ще отпаднат и няма да бъдат предлагани за окончателно обсъждане в Министерски съвет и Народното събрание по законово установената процедура, посочват още от Министерство на туризма.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg