• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пращат в затвора рецидивист, извършил кражба заради дългове
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  30-годишният мъж обрал апартамент в “Младост”

  Варненският Районен съд наложи ефективна присъда на 30-годишен мъж, обрал апартамент в кв. „Младост” в условията на рецидив и продължавано престъпление. Криминалното деяние е извършено през ноември миналата година.

  Мъжът употребявал марихуана и дължал пари на различни свои приятели, за това решл да извърши кражба от жилище. В следобедните часове на 4 ноември 2015 г. той влязъл във входа на блок в кв. „Младост“ и обикаляйки по етажите, преценил че в един от апартаментите няма никой. Счупил с отвертка патрона на входната метална врата и започнал да тършува из чуждия дом. Взел намерената там чанта с лаптоп и зарядни, както откритите в два буркана в жилището банкноти и монети на обща стойност 600 лева.

  В този момент подсъдимият чул шум от спирането на асансьор на етажа и веднага тръгнал да напуска апартамента, като на входната врата се сблъскал с двете му обитателки. Пострадалите останали шокирани от случващото се и първоначално не могли да предприемат никакви действия, докато в същото време подсъдимият ги блъснал и избягал с откраднатото. Впоследствие бил задържан от полицията и у него била открита празната чанта от лаптопа.

  30-годишният мъж е осъждан многократно. За конкретното деяние съдът му наложи наказание от 3 години и 3 месеца лишаване от свобода, като след редуциране с 1/3, следва да изтърпи наказание от 2 години и 2 месеца в затвор при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg