• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Измина година от смъртта на Нягол
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©Varnautre.bg/архив
  Нягол е погребан на Централните гробища, които се намират точно срещу мола, в който бе убит  ©Varnautre.bg/архив

   

  Една година от смъртта на Нягол Петров, който бе бит до смърт в Гранд мол от трима охранители, се навършва днес. Близките му направиха помен на Централните гробища тази сутрин и отново поискаха справедливос.

  Точно за след 15 дни е насрочено предварително изслушване по делото срещу тримата градове-Ангел Николов, Красимир Димитрво и Цветан Маринов. Тримата мъже са обвинени като съизвършители в качеството им на длъжностни лица – служители на охранителна фирма за причиняване смъртта на Нягол Петров, който се е намирал в безпомощно състояние, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

  Зверското убийство на Нягол се разигра на 14 март 2015 г. В 11 часа във въпросния ден охранителите Ангел, Красимир и Цветан, които са на смяна по това време, пребиват до смърт Нягол, като преди това се гаврят с него и му отправят сексуални закани. Побоят над болния човек продължил 15 минути, като някои от гаврите Ангел снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юруци продължавал.

  Около 12: 26 ч. според записа на охранителните камери Нягол все още се намирал в мола, олюлявайки се и видимо дезориентиран. В 12:50 часа жена подала сигнал за мъж, който бил паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта му.

  Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство е преброила най-малко 75 удара по тялото на убития. От заключенията й става ясно също, че Нягол Петров е страдал от психиатрично заболяване, но не бил агресивен. Предстои насрочване на делото за разглеждане във Варненския окръжен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg