• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  А може и така
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Facebook/Пенка Станкова
  Снимка: Facebook/Пенка Станкова

  Атрактивна градинка отличава един от входовете в блок 407 в кв. “Владиславово”. В изкусно оформеното зелено пространство прозира преди всичко въображението на създателя му – Румяна Стоева. Труда й в социалната мрежа полуляризира нейна съседка, която публикува снимки на градинката. Тя е създадена благодарение на труда, усилията и фантазията на Стоева, която сама се грижи и за поддържането й, става ясно от поста.

  Снимка: Facebook/ Пенка Станкова
  Снимка: Facebook/ Пенка Станкова

  Освен засадените цветя, някои от които вече радват с цветовете и аромата си, варненката е разнообразила градинката си, оформяйки фигури в пръстта и украсявайки мястото със ситни камъчета. С камъчета е изписана и настоящата година, както и датата 8 март, на която се чества Деня на жената. В различни форми – детелина и кръг например са оформени и пространствата около стъблата на дърветата, попадащи в китната градинка, която е снабдена и с кошче за отпадъци.

  Снимка: Facebook/ Пенка Станкова
  Снимка: Facebook/ Пенка Станкова

  Явно градинката се пази усърдно от всички обитатели на входа, тъй като в нея не се забелязват никакви боклуци. През есента пък всички паднали от дърветата листа се метат и събират редовно. Няма случайно минал през района човек, който да не се загледа в безупречната градинка.

  Снимка: Facebook/ Пенка Станкова
  Снимка: Facebook/ Пенка Станкова

  Румяна има и помощници – няколко жени от блока. Тя самата полага грижи и за градинките на двата съседни входа. Съседите й я определят като скромна жена, която не се блазни от известността. Всичко наоколо свети. Позволих си да извадя на показ дейността на тази жена, за да се види, че има все още “ЧОВЕЦИ” в този измъчен и несигурен свят, пише авторката на поста в знак на благодарност.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg