• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ще плащаме глобите на КАТ и по интернет
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©Varnautre.bg
  ©Varnautre.bg

   

  От 1 април всички глоби за нарушения на пътя ще могат да се плащат и по интернет, а до края на годината катаджиите ще връчват актовете и фишовете директно при проверка на пътя, съобщи Нова ТВ.

  До този момент всички справки и документи, издавани от КАТ, се получаваха на гише. До края на април обаче тези документи ще могат да се получават и по електронен път – като удостоверение за собственост на превозно средство, справка за отнети контролни точки или за наложени наказания. Повечето от тези документи ще получаваме срещу електронен подпис, а крайната цел е да спестят време и нерви на шофьорите.

  В момента повечето шофьори или чакат до последно преди да платят глобата, или до последно бягат от честитката на КАТ. До две седмици обаче шофьорите ще могат да плащат глобите и онлайн. А съвсем скоро ако нарушителят не бъде открит на адреса си – глобата ще му се обявява в интернет.

  “След това публикуване в интернет. Нашето предложение е глобата да се счита за връчена и след това започва процедура по принудително събиране”, обясни Бойко Рановски. До края на годината катаджиите дори ще връчват глобите на нарушителите на пътя, при проверка – след справка с таблет.

  “Съставените документи на пътя – фиш или акт – ще се печата директно на пътя и се връчват веднага на нарушителя”, уточни Рановски. Така издирването на нарушителите по адрес ще отпадне. Дали глобите да се обявяват за връчени и в интернет депутатите трябва да решат окончателно до дни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg