• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Убиецът от дискотеката в Девня няма да си ходи вкъщи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Според Апелативния съд Виктор Панайотов може да се укрие

  Обвиняемият за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров от Девня – Виктор Панайотов ще продължи да пребивава в ареста. Това реши Апелативният съд в морската столица, отхвърляйки определение на Окръжния от миналата седмица, с което 32-годишният Панайотов бе пуснат под домашен арест. Така втората съдебна инстанция уважи протеста на прокуратурата срещу изменената мярка.

  И Апелативният съд споделя извода, че събраните в хода на разследването доказателства, множество гласни свидетелства, материали и експертиза обосновават предположението, че Виктор е съпричастен към бруталното убийство. Тялото на Мартин беше открито на 28 ноември миналата година в двора на детска градина на в девненския квартал „Повеляново” с множество прободни рани, една от които се оказала смъртоносна.

  За разлика от първата съдебна инстанция обаче, Варненският апелативен съд намира, че обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Според разследването Панайотов, заедно с другите трима мъже, участвали в сблъсъка край дискотеката, сами се явили в РУП, за да дадат показания, но обвинението разполага с данни, че обвиняемият се опитал да въздейства на свидетели и има опасност отново да го направи и да попречи за разкриване на обективната истина. Тежестта на наказанието, което законът предвижда – от 10 до 20 години затвор мотивира допълнително съда за извода, че и към настоящия момент абсолютно реална е опасността Панайотов да се укрие или да извърши друго престъпление.

  Апелативният съд не споделя подробните разсъждения на ВОС за извършените процесуално следствени действия от началото на разследването, които били толкова обемни, че представлявали в своята съвкупност „ново обстоятелство”. Втората съдебна инстанция припомня, че съдът няма право и не може да преценява колко и какви да са действията на разследващите, нито пък да ги коментира.

  Определението на втората съдебна инстанция не подлежи на обжалване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg