• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Колело за смет, за дете велосипед” сбъдва мечти в пет града
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Събират велочасти и непотребни велосипеди до края на май

  Кампанията „Колело за смет, за дете велосипед” продължава и тази година, но в по-голям обхват. Събирането на стари и непотребни велосипеди и велочасти ще обхване цялата страна, а дарения ще отидат в пет града при над 200 деца, чиито семейства не могат да сбъднат мечтата им да имат собствен велосипед.

  Кампанията започва днес и ще продължи до 5 юни, като 29 май е крайният срок, до който всеки би могъл да дари велочасти или велосипед, който не употребява. Така благодарение на доброволци и на организаторите събралите прах и ръжда колелета ще бъдат ремонтирани и ще заживеят нов живот.

  Попово, Лом, Нова Загора, Кнежа и Кубрат са петте града, в които за Деня на детето от 1 до 5 юни ще бъдат организирани детски празници и готовите велосипеди ще бъдат раздадени. Миналата година „Колело за смет, за дете велосипед” донесе радост на 70 деца от град Дряново.

  Инициатор е работилницата за велосипеди 1bike с подкрепата на Дирекциите за закрила на детето в петте града. Желаещите да дарят велоспеди във Варна могат да го направят във вело магазина DragZone.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg