• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Спипаха в крачка автоапаши от Каменар
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Проиграли парите си в пункт за лотарийни билети и решили да откраднат гумите на джип

  Четирима мъже от село Каменар са заловени докато се опитват да откраднат автомобилни гуми с джанти от джип, паркиран във варненския кв. „Левски”. Те атакували автомобила в нощта на 27 февруари тази година.

  На посочената дата подсъдимите се придвижили до Варна с два различни автомобила, като в пункт за продажба на лотарийни билети проиграли всичките си пари. Решили да възстановят загубите, като извършат кражба. Забелязали паркирания на по-тъмно място между блоковете в квартала джип, като веднага двама от тях започнали да демонтират една от задните гуми, а останалите двама чакали в колите със загасени светлини и работещ двигател.

  Когато първата гума била демонтирана и натоварена в багажника на единия автомобил, водачът му потеглил към Каменар, а останалите трима се заели с операцията по свалянето на другата задна гума. В този момент апашите били забелязани през балкона от гражданин, който веднага позвънил на тел.112 и пристигналият полицейски екип ги засякъл на местопроизшествието. Отнетите при кражбата гуми с джанти са оценени на обща стойност за около 800 лв.

  Съдът наложи условни присъди на трима от тях след постигнато споразумение. 34-годишният Яни Й., 21-годишният Иван П. и 20-годишният Венцислав П. получиха по 4 месеца условно наказание, с 3 години изпитателен срок. 37-годишният Петър М., който има предходна съдимост, следва да изтърпи наказанието си от 6 месеца затвор. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага. Към момента щетите са възстановени на потърпевшия собственик.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg