• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Втори опит за пречиствателната станция на Златните
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Общината събира оферти за инженеринг и строителен надзор до 25 април

  Община Варна обяви отново конкурси за изпълнител и строителен надзор на проекта за ремонт и модернизация на пречиствателната станция в курорта Златни пясъци. Поръчките бяха сред спрените по нареждане на министър-председателя Бойко Борисов заради съмнения за участие на фирми, свързани с Делян Пеевски и Валентин Златев. Първата поръчка за инженеринг бе обявена през декември 2015 г., а за строителен надзор и частично изграждане на канализационна мрежа в местността “Ален мак” – през февруари тази година.

  Снимка: © Varnautre.bg
  Снимка: © Varnautre.bg

  Двете поръчки отново са на стойност съответно 24 млн. лева (за инженеринг) и един милион лева (за строителен надзор), става ясно от обявленията, публикувани днес в регистъра на Агенцията за обществените поръчки. Като цяло няма разлики с обявените преди поръчки, коментираха от общинската администрация. Тази за инженеринг следва да бъде изпълнена за период от 2 години и 5 месеца, а за строителен надзор – за 3 години и 7 месеца. Основен критерий за избор е ценовата оферта. Предложения ще се събират до 25 април тази година, а постъпилите оферти ще бъдат отворени ден по-късно. Проектът се изпълнява по оперативната програма “Околна среда”.

  Припомняме, че при предишния търг за избор на изпълнител на проекта за пречиствателната станция в Златни пясъци оферти подадоха седем компании, някои от които ДЗЗД-та. Според непотвърдена информация в едно от тях участва фирма, свързана с Пеевски, а в друго – дружество, свързано със Златев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg