• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  #варнааларма

  всичко, което ви вълнува /
  възмущава / вдъхновява

  споделете

  Facebook.com/Varnautre.bg
  info@varnautre.bg
  дежурни телефони:
  052 82 98 89 | 088 266 13 35


  Още по темата
  Прах и сълзи в кв. “Бриз”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Вече два месеца, жителите на квартал “Бриз” над стадиона живеят под пелена от прах.

  “По обед вече все едно е валял сняг. Колите – бели, пътя (който трудно може да се нарече път) – също. Всичко това си го носим вкъщи. Да не говорим за тераси, пране… Интересно ми е от ХЕИ, ако измерят нивото на прах във въздуха, дали няма да се наложи да ни евакуират.”

  За това алармира нашият читател Веселин Костов, който живее в района. Проблемът според него е в камионите, които извозват пръст и отпадъци от строежа на стадион “Варна” и са без покривала, както може да се види във видеото.

  “Това се случва всеки божи ден, по цял ден”, ядосва се жителят на кв. “Бриз”.

  Не всички камиони, има някои са си покрити, но явно тези – поне 3, са на отделна фирма, на която изобщо не й пука за правилата, камо ли за хората, които живеем наоколо”, обяснява гражданинът-репортер Костов и добавя:

  “Проблемите в нашия така наречен квартал Бриз не са един и два. Но откакто почнаха да строят стадиона – просто не се живее вече… Моля, органите, които отгаварят за безопасността на строителството и за околната среда да си свършат работата и да си направят проверките”, алармира нашият читател Веселин.

  Снимка: ВАРНААЛАРМА © Varnautre.bg / Гражданинът-репортер
  Снимка: ВАРНААЛАРМА © Varnautre.bg / Гражданинът-репортер

   

   

  ОЩЕ АЛАРМИ »

  #варнааларма

  бързата писта на новините

  всичко, което ви впечатлява, възмущава или вдъхновява

  пишете направо в чата вдясно

  или

  СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДЕЖУРНИЯ ЕКИП

  НА VARNAUTRE.BG


  Varnautre.bg
  Фейсбук страница
  Варнаутре.бг Дежурен редактор
  Фейсбук профил


  редакционна поща
  info@varnautre.bg


  дежурни телефони
  052 82 98 89
  088 266 13 35

   

  2 коментара

  1. пак недоволни

   Глупости. Колко прахоляк ще се вдигне? И какви сгради има там, какво пране сънува? Една бензиностанция на Петрол… Чудят се някои хора какво да измислят, че да влязат в медиите с нещо.

  2. Нойо Ноев

   Не е виновен господинът,че са му “оскъдни познанията” от този район. Аз живея 44 години в гр. Варна по специално в кв. Левски и едва преди няколко години ми се наложи да пообиколя т.н. кв. “Бриз ” и по специално свинщината която е построена над паметника на българо-съветката дружба.Няма как да видиш ,че има блокове и жилищни сгради там защото до скоро бяха замаскирани от малкото останала паркова разтителност около паметника.Но нищо, скоро и нея няма да я има.Който е разрешил там да се строят блокове и жилищни сгради трябва да е бил някой извратен чиновник без никакво чувство за мярка,естетика и приличие.Съсипаха прекрасен парк за да посадят бетон и тухли.Да не сте си купували жилища там. Не ми е жал за вас и не ми пука.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg