• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Събират средства за черни лебеди в зоопарка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  Вече е намерена подходяща двойка, необходими са 1100 лева

  Варненският зоопарк набира средства за купуването на двойка черни лебеди. Двойка от красивите птици са били отглеждани в зоокъта до 2012 г. През март същата година те са били откраднати и до този момент не са възстановени като вид в зооколекцията, съобщи Иванка Стоянова, директор на зоопарка. Вече е намерена подходяща двойка черни лебеди и за нея са необходими 1100 лв. Те биха допринесли за видовото разнообразие в сектора на птиците и ще са много интересни за посетителите, обясни Стоянова.

  При събиране на необходимата сума и закупуване на птиците, те ще могат да бъдат осиновени. Това става чрез предоставяне на средства за месечната издръжка в размер на 50 лв. за всяка от тях. Осиновителите могат да станат кръстници и да изберат име на своя любимец, а при желание да поставят табела със своето име до неговото местообитание. Осиновител може да бъде всяко физическо или юридическо лице, а в знак на благодарност за грижите от зоопарка издават специална грамота.

  За място на произхода им се смята остров Тасмания, Австралия. Обявени са като рядък и защитен вид. Мъжкият е по-едър, но и двата пола са много красиви – с черно оперение, което подчертава свойствените за лебедите изящество и грациозност. Особена красота на черния лебед му придават ослепително белите махови пера. В предния край на човката също има бяла ивица.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg