• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Деца се борят за “Ученическа купа Варна” в пет спорта
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Leka Atletika

  Идеята е да се стимулира двигателната активност сред подрастващите

  Дирекция Спорт към Община Варна планира провеждане на състезания за “Ученическа купа Варна”, която да стимулира двигателната активност сред учениците. Децата ще имат възможност за изява в различни видове спорт през втория учебен срок. Надпреварата е част от Националната стратегия на Община Варна и ММС за развитие и популяризиране на детско–юношеския и масовия спорт.

  Всяко училище трябва да се включи в състезанията с поне три вида спорт – (мини футбол 5-7, 8-10, 11-12 клас, стрийтбаскет 3х3 – 5-7, 8-10, 11-12 клас, волейбол 5-7, 8-10, 11-12 клас, лека атлетика – 1-4 клас и шахмат 1-4, 5-7, 8-10, 11-12 клас). На по-късен етап ще има и надпревари по плажните футбол и волейбол, плуване, тенис на маса, народна топка, бадминтон и др.

  Всички желаещи школа да станат част от ученическите игри трябва да подадат заявка по образец в деловодството на Община Варна до 17 март.

  За отборите, класирали се на първите три места, са предвидени предметни награди от Община Варна. За водачите на отбори (учители и възпитатели) също са предвидени предметни медали.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg