• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Запрятаме ръкави за пролетно почистване
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От районните администрации подканят фирми и граждани да се включат в акцията

  Пролетно почистване на града организира Община Варна. Акцията ще започне на 11-ти април и ще приключи на 17-ти април, като в обхвата попадат градски зони, междублокови пространства, спортни площадки, алеи и други обществени територии.

  По заповед на кмета Иван Портних районните и кметските администрации трябва да информират управителите на етажната собственост, неправителствените организации, строителните фирми, търговските вериги, пенсионерските и спортните клубове, организаторите на детски събирания за предстоящото почистване и да ги поканят да се включат в него.

  Заповедта на кмета задължава районните и кметски администрации да обявят на официалните си сайтове периода и създадената организация за почистването, както и да информират гражданите къде се намират контейнерите за разделно събиране на едрогабаритни , строителни и растителни отпадъци.

  Те трябва да координират работата на участниците в почистването, да определят местата за чистене и събиране на боклука, да осигурят торби и ръкавици. Заповедта ги задължава още да се погрижат отпадъците да бъдат извозени до три дни след събирането им.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg