• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Преобразяват подлезите в центъра
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg
  Тези графити се появиха дни след ремонта на един от подлезите към Морската градина | Снимка: © Varnautre.bg

  Обновените подземни съоръжения по бул. “Княз Борис I” вече надраскани

  Основните подлези в центъра на Варна ще бъдат ремонтирани, съобщи Тихомир Тимов, началник-отдел в общинската дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване”. Става въпрос за централния подлез на бул. „Владислав Варненчик” и този на кръстовището на булеварда с ул. „Георги Бенковски” до Образцов дом и на бул. „Христо Ботев” до Юнашкия салон. Ремонтни дейности ще бъдат извършени и пред пощенски клон №23 на територията на район “Владислав Варненчик”.

  Най-сериозните ремонти са в централния и в подлеза до Образцов дом. В тях се извършва подмяна на осветлението, почистване на отводнителните канали, смяна на решетките, ремонт на облицовката на бордовете, шапките и таваните, почистване на стените от графити и рисунки. Ремонтите трябва да приключат до края на март, като подлезите няма да бъдат затваряни за преминаване от пешеходци, уточни Тимов.

  През миналата година бяха ремонтирани всички пешеходни подлези по бул. „Княз Борис I” в участъка от бул. „Цар Освободител” до кръговото кръстовище – изход от „Алея Първа”. В тях е подменена хидроизoлацията, ремонтирани са съществуващото осветление и таваните, стените са почистени. Въпреки това, няколко месеца по-късно, по-голямата част от обновените подлези отново са надраскани с графити и рисунки.

  „При строително-ремонтните дейности специално внимание беше обърнато за осигуряването на достъпна среда за хора с увреждания и майки с колички. За тази цел бяха изградени подвижни рампи. Такива рампи бяха монтирани в подлезите по трасето на Интегрирания градски транспорт на Варна”, обобщи Тихомир Тимов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg