• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нелеп светофар замести ремонт на подлез
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  podlez1

  Поставяне на светофар вместо ремонт на подлез на бул. “Цар Освободител” до спирка “Победа” предпочете община Варна, макар че съоръжението е повече от неудачно за отсечката, по която редовно стават ПТП-та. Вместо да ремонтира съществуващото пътно съоръжение под спирката, общината монтира светофар. Това обаче утежнява трафика и задръства движението по и без това натоварения път, по който само малко по-нагоре също има светофар, разказва екипът на Международната асоциация за застраховани и пострадали катастрофи.

  Още в края на 2014 година в общината е подадено проектно предложение за ремонт на съществуващия подлез от Международната асоциация за застраховани пострадали при катастрофи. И макар че ударно в момента се ремонтират подлезите в града, конкретния в “Победа” остава заключен, неремонтиран и неизползваем. Сигналите към община Варна от граждани има още от далечната 1999 г., но поради липсата на бюджет или други причини, така и не се стига до реконструкцията и довършването на подлеза като безопасно съоръжение за пешеходците, което да предотвратява катастрофи.

  В момента подлезът е наводнен и корозирал. В съоръжението постоянно има приток на вода от намиращия се над него отводнителен канал. Заради притока на вода има риск и от срутване на платното.

  Още за неремонтирания подлез и светофара, който се появи на бул. “Цар Освободител” вижте тук>>

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg