• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ДПС избра нов областен лидер във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ерджан Себайтин беше сменен със съветника му

  Сали Табаков е новият областен председател на на ДПС Варна, стана ясно след приключването на деветата конференция на партията снощи. През последните 14 г. постът неизменно заемаше Ерджан Себайтин, но сега той трябваше да се откаже от него, тъй като вече е депутат, а уставът на ДПС забранява съвместяването на двете дейности.

  ”Екс областният председател бе удостоен с плакет за най-дългогодишен областен председател на ДПС Варна – 4 мандата /27.10.2002 г. – 19.03.2016 г./, в знак на благодарност за вярата, труда, борбата, всеотдайността и голямото сърце, с което работи и отстоява каузата на ДПС. На символичната церемония по приемане-предаване между досегашния и новия областен председател на ДПС Варна Ерджан Ебатин подари пластика, представляваща рицар, на новоизбрания областен председател”, съобщават от местната централа на ДПС.
  Освен заместник на Себайтин в областното ръководство Сали Табаков беше и негов съветник по правните въпроси в Народното събрание. Той е брат на скандално известния бивш депутат Митхат Табаков, който беше осъден на 5 г. затвор заради престъпления по служба, извършени, когато е бил кмет на Дулово.

  Самият Сали Табаков се занимава с бизнес. Преди години беше и член на борда на директорите на „Градски транспорт Варна”.
  Делегатите вчера единодушно номинираха Ахмед Доган за лидер на ДПС. Националната конференция на движението и изборът на нов председател са насрочени за 24 април.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg