• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Расте подкрепата за ПУП-а на “Левски”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Район "Приморски"
  Снимка: Район “Приморски”

  1237 души са се подписали за благоустрояването

  Втори списък с 826 подписа в подкрепа на Подробния устройствен план (ПУП) за 17-ти микрорайон в кв. „Левски” е внесен в районното кметство, съобщиха оттам. Заедно с първата подписка общият брой на гражданите, одобряващи благоустрояването на квартала, става 1237 души.

  В писмата си хората изразяват безпокойство, че проектът може да попадне в резервния списък на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Варна заради недоволство на част от хората в квартала.

  Подкрепящите проекта искат той да бъде изпълнен, тъй като предвижда реални дейности по облагородяване на градската среда – ремонт на улици, озеленяване, изграждане на нови детски и спортни площадки.

  Припомняме, че на среща за ПУП-а на 17-ти микрорайон в началото на месеца стана ясно, че ако той не получи нужното одобрение, предвидените средства могат да бъдат пренасочени към кв. “Кайсиева градина” или “Аспарухово”. Общината планира да усвои 8 милиона лева по оперативна програма, с които да ремонтира улици, да изгради спортни и детски площадки и други.

  Според противниците на плана обаче изготвените инвестиционни задания предвиждат унищожаване на зелени площи, отчуждаване на имоти, пренареждане на парцели и изграждане на улица върху канал. Според тях има риск двете спортни площадки зад Китайската стена да бъдат застроени, тъй като собствеността им е променена от държавна в частна общинска, а статутът им е за озеленяване и спорт, което допуска строителство на фитнес зала например.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg