• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  МВнР: Към момента няма данни за загинали или ранени българи в Брюксел
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Министерството съветва българите, които планират пътуване до белгийската столица, да го отложат

  Към момента няма данни за загинали или ранени българи при експлозиите, станали на летището в Брюксел, съобщиха от българското Министерство на външните работи (МВнР). Взривовете идват четири дни след залавянето на стоящия зад ноемврийските атентати в Париж Салах Абдеслам в белгийската столица. При разпити пред белгийските власти той заявил, че е подготвял терористични атаки в Брюксел.

  Предвид влошената вътрешната обстановка на сигурност и съобщенията за въведеното след днешните атентати в столицата Брюксел повишено ниво – IVстепен на риск от извършване на терористична атака в Белгия, МВнР съветва българските граждани, които планират пътуване до белгийската столица, да го отложат до изясняване и нормализиране на обстановката.

  За вече пребиваващите в Белгия се препоръчва редовно да следят съобщенията и да спазват стриктно разпоредбите на официалните местни власти. Да избягват да посещават оживени места и особено големите транспортни центрове като метрото и летищата в Брюксел и другите големи градове, както и да проявяват повишена бдителност и внимание при пазаруване в големите търговски центрове.

  Препоръчва се на българските граждани, краткосрочно пътуващи до Белгия, да се регистрират на интернет сайта на МВнР или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Брюксел.

  Българското министерство на външните работи разпространи телефоните, на които могат да звънят българите, които се намират в разтърсената от взривове белгийска столица. Телефонът на ситуационния център е 1771. Българите там могат да го наберат директно за връзка с българските власти. Телефонът на посолството ни в белгийската столица е +32 2 374 4788.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg