• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 61%
  Вятър: 1m/s WNW
  ДФК Делфините подписа споразумение за сътрудничество с Партизан
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ilko Stanchev (2)

  То включва провеждане на съвместни лагери и обмяна на опит с треньори

  Детско юношеската школа Делфините подписа договор за сътрудничество със сръбския футболен гранд Партизан. Това съобщи за varnautre.bg управителят на варненската академия Илко Станчев. Той, заедно с бившия футболист на Черно море и настоящ треньор на Делфините Миша Милошевич, както и шефът на Footbal Arena – румънецът Йон Попа, бяха на четиридневна визита в Сърбия, където черпиха опит от работата с деца до 14-годишна възраст. Основна цел на сътрудничеството между Делфините и школата на Партизан е създаването на възможности за развитие на талантливите млади футболисти.

  “Посетихме академиите на Партизан, Цървена Звезда, Рад (Белград) и Реал (Ниш), като наблюдавахме работата с деца във футбол 5, 7 и 9. Срещнахме се с шефа на базовия футбол в сръбската футболна федерация Игор Янкович, шефът на ДЮШ на Партизан и президентите на Рад (Белград) и Реал (Ниш) Нарад Миловия и Деан Петкович. Бяхме посрещнати с нужното уважение и внимание. Хората оцениха това, че сме пътували 1000 км, за да се видим тях”, обясни Станчев.

  Ilko Stanchev (1)ДФК Делфините са сключили споразумение с Партизан (Белград), което включва провеждане на съвместни лагери, турнири и обмяна на опит с треньори. Двама наставници от варненската школа ще имат възможността да отидат на специализация в сръбския гранд два пъти годишно. А веднъж в годината техни специалисти ще идват във Варна, за да водят тренировки на “делфинчетата” през уикенда. Отделно 15 родни таланти ще могат да направят 15-дневен лагер в Сърбия, като те ще бъдат настанени при деца от школата на Партизан. В последствие сърбите ще върнат визитата.

  “Подписването на споразумението с Партизан е изключително важно за нас, след като искаме да развиваме и учим децата на футбол. В последните 20 години в Сърбия показаха, че са напипали правилния начин на работа във футбола с малчугани, а ние имаме интерес от подобно сътрудничество във футболно отношение”, сподели управителят на ДФК Делфините

  Разбра се още, че в най-скоро време ДФК Делфините ще сключи договор със сръбска фирма, която работи по специална програма с деца. Това ще даден нов облик на варненската футболна школа, тъй като от две години с тази програма работят академии в Англия, Испания и Италия. Освен това от Делфините са постигнали уговорка от името на Партизан треньори от сръбския гранд да направят камп за определена бройка деца от два набора.

   

  Илко Станчев и Миша Милошевич на стадион "Цървена звезда", наричан малката Маракана
  Илко Станчев и Миша Милошевич на стадион “Цървена звезда”, наричан “Мала Маракана”

  По време на престоя си в балканската страна представителите на ДФК Делфините са присъствали на тест за селекция по футбол 9. “Всички клубове разполагат с отлични условия за футбол. Досега си мислехме, че в Румъния, където вече имаме създадени отношения с футболни школи, се работи сериозно. В Сърбия обаче нещата стоят на много по-високо професионално ниво. Там просто се мисли за футбол”, каза още Илко Станчев.

  Споразумението за партньорство бе подписано от управителя на ДФК Делфините Илко Станчев и от ръководството на Партизан (Белград) в лицето на директора на ДЮШ Нарад Миловия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg