• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ето снимка на тримата заподозрени за взривовете в Брюксел
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Двамата в черно са камикадзетата, мъжът в бяло се изидрва

  Белгийските медии активно разпространяват този кадър от охранителните камери на атакуваното днес от терористи брюкселско летище. Според RTBF двамата мъже в черно са камикадзетата, които са се самовзривили на терминала. Мъжът в бяло се издирва усилено от полицията и армията.

  Според фламадския ежедневник HLN снимката е разпространена от федералната полиция. На нея ясно се виждат трима мъже, които бутат колички с багажа си на летището.

  Освен това, според La Libre, подробен анализ на кадъра накарал полицията да посочи тримата като основни заподозрени: на изображението и двамата мъже в черно бутат количките с еднакви черни ръкавици само върху лявата ръка, за да прикрият потенциален детонатор.

  289683313_B978189396Z.1_20160322164613_000_GCP6ESSRP.1-0

  Междувременно The Daily Mail съобщи, че белгийската полиция е арестувала двама мъже, за които се смята, че са били свързани с днешните терористични актове в столицата на страната.

  Двамата са задържани тази сутрин пред северната ЖП гара на Брюксел, намираща се на неколкостотин метра от метростанция „Малбек”.

  fc92c95140029b4f67a66965d638da98_600x460,

  Според РИА Новости заподозрените за терористичните актове са трима и са граждани на Беларус. Медията се позовава на високопоставени служители в правоохранителните органи на Белгия.

  „Двама от заподозрените – Иван и Алексей Довбаш са родени в белоруската Гомелска област, а третият – Марат Юнусов е родом от Дагестан, но е получил белоруско гражданство преди няколко години”, заявил източникът.

  Той също така поясни, че Юнусов, освен белоруско гражданство, е имал и белгийско.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg