• Варна
  10°
  разсеяна облачност
  Влажност: 29%
  Вятър: 10m/s NE
  Първа гимназия грабна Купата на ректора на ИУ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Отборите на Първа Езикова гимназия юноши и девойки извоюваха златните медали и спечелиха Купата на Ректора на ИУ-Варна. Надпреварата се провежда за пета поредна година, в тазгодишното издание се включиха ученици от Варна и Добрич. При юношите в турнира взеха участие общо 12 училища от двата града, а при девойките четири.

  Отборът на Първа ЕГ при девойките извоюва титлата с убедителни победи над всички претендентки. На второ място се класираха момичетата от Трета природоматематическа гимназия “Академик Методий Попов”, а на трето се класира отборът на Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров”.

  Юношите от Първа ЕГ спечелиха след много оспорвани срещи, като второтомясто заеха момчетата от ЕГ „Г.Милев” в Добрич, а на трето се класира отборът на варненското VIII СОУПЧЕ „Ал. С. Пушкин”. Изявите на младите таланти изгледа Петко Делев, селекционер и старши треньор на отбора по баскетбол- мъже на Икономическия университет.

  Всеки участник в състезанието получи фланелка осигурени от ВУЗ-а, а класиралите се на призовите места бяха наградени с купи и медали от Община Варна. През следващата седмица ще се проведат и турнири в същия формат по волейбол за юноши и девойки на 28 и 29 март, а на 31 март е състезанието по мини футбол.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg