• Варна
  6°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s E
  Рецидивист с 15 присъди пак опита да краде
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  39-годишният мъж нападнал с ножица собственика на жилище, което опитал да обере

  Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо 39-годишния А. Христов, привлечен като обвиняем за грабеж, представляващ опасен рецидив. Обвинението е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

  На 22 март тази година обвиняемият Христов отишъл да краде вино и ракия от мазата на къща на ул. „Новгород“. Собственикът на дома заварил крадеца, подгонил го и когато го настигнал, Христов забил два пъти ножица в ръката му. Негови съседи успели да задържат извършителя и повикали полиция.

  Въпреки началния етап на разследването има многобройни доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършител на деянието, категоричен е съдът. Освен свидетелските показания, този извод може да бъде направен и от факта, че обвиняемият е задържан от граждани непосредствено след извършването на грабежа.

  Съдът счете, че ако е на свобода съществува реална опасност Христов да извърши друго престъпление от общ характер, като има предвид, че лицето има 15 осъждания, от които 14 – за кражби, а една от присъдите е за грабеж.

  До този извод води и изготвената съдебно-психиатричната експертиза, която дава заключение, че мъжът е наркозависим. Определението на ВОС може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес.

  1 коментар

  1. убивам крадци

   Да дойде да краде на нашата улица! Ще го убием и ще го заровим в горичката до нас. Така вече убихме 3-ма крадци минали години и този ще убием също. МОЯТ СЪВЕТ : не викайте полиция, а убийте крадеца като го хванете – това е решението.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg