• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Взривиха стария хотел “Рубин”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Владислав Попов / Facebook/ Варна може да защити Морската си градина /Обновена/
  Снимка: Владислав Павлов/ Facebook/ Варна може да защити Морската си градина /Обновена/

  На мястото му ще бъде изграден нов

  Хотел “Рубин” в курорта Св. Св. Константин и Елена вече е част от миналото. Девететажната сграда бе съборена чрез контролиран взрив точно в 15:10 часа. Зданието е рухнало за около 20 секунди. Взривът е бил изключително точен, като цялата конструкция е паднала точно в средата. Всички живеещи и собственици на хотели в района са били уведомени за събарянето на строения през 70-те години хотел.

  През 1996-а той стана част от тогавашния курорт “Сент Айлиас бей” след като все още държавното дружество “Св. Св. Константин и Елена” направи общи дружества с частни фирми, в които като апортни вноски влязоха хотелът и сладкарница “Албатрос”.

  След като “Рубин” стана част от комплекса, познат днес с името на най-големия хотел в него – “Гранд хотел Варна”, той беше модернизиран и разширен с пристройка, стигаща до самия бряг. Окончателният проект включваше и част над водата, до която да може да се стига по море с яхта, но тя така и не беше изградена. Ниската част, вградена в ската, беше разглобена още през есента.

  До началото на активния туристическия сезон мястото ще бъде почистено и озеленено. Наесен ще започне изграждането на нов хотел на мястото на взривения “Рубин”, научи Varnautre.bg. Той ще бъде по-нискък от сегашния, отново ще “слиза” до морето, но това ще става в далеч по-красиви и плавни форми.

  Снимка: Станислав Ганчев
  Снимка: Станислав Ганчев

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg