• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Станишев призова за повече Европа в борбата с тероризма
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Няколко са номинациите от Варна за председател на столетницата

  Тероризмът е бичът на съвремието. Тази заплаха няма да се изпари. Сега имаме не отделни терористични групировки, а цяла държава ДАЕШ (арабското наименование на “Ислямска държава”). Нито една страна, дори и с най-добрите служби, не може да се опази на 100%. Това заяви във Варна евродепутатът и лидер на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Според него е необходимо много по-голямо сътрудничество между службите и повече Европа в борбата с тероризма.

  Амбицията на ПЕС е да предложи алтернатива и един различен път на Европа, посочи Станишев и подчерта, че Евросъюзът преживява криза след криза, а хората изпитват много несигурност и гняв. Не по-различно е положението и в България, където според лидера на ПЕС институциите са слаби, а политиката в сферата на сигурността е пародийна.

  Българите живеят с усещането, че са в едно блато, което ги засмуква все повече с всеки изминал ден, отбеляза евродепутатът и допълни, че БСП е партията, която може да предложи алтернатива и различна визия както за сигурността, така и за икономиката, образованието и здравеопазването.

  БСП е единствената истинска демократична партия и това се доказва от големия брой номинации за председател, заяви още Станишев. Той не пожела да коментира отделните кандидатури, като обясни, че преди всичко е важно да се разбере какви визии ще представят на предстоящия конгрес. Няколко са предложенията от Варна, като сред излъчените кандидати са настоящият лидер Михаил Миков и депутатът Красимир Янков.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg